ATENCIÓ CONTÍNUA I PERSONALITZADA

Què són les càries?

La càries és una malaltia multifactorial que es caracteritza per la destrucció dels teixits durs de la dent com a conseqüència de la desmineralització provocada pels àcids que genera la placa bacteriana a partir de les restes daliments.

La carie dental és una de les malalties més freqüents de la boca. Apareix amb especial freqüència en els nens, adolescents i adults grans. Tot i això, totes les persones que tenen dents poden tenir càries, fins i tot els nadons, les conegudes com a “càries de biberó”. La càries és la primera causa de pèrdua de dents a les persones joves.

Fases de la càries i els seus símptomes

La càries dental produeix la destrucció dels teixits dentals. A la primera fase l’esmalt (capa externa de la dent) comença a destruir-se, en aquesta fase pot no donar símptomes si només afecta l’esmalt. Si no es tracta, els bacteris i els àcids continuaran dissolent l’esmalt i la lesió arribarà a la dentina. La dentina és la part de la dent entre l’esmalt i la polpa. En aquesta fase poden produir-se molèsties al fred i la calor, o el nivell de dolor pot començar a intensificar-se i patir un dolor agut a la dent afectada.

Si a la fase de dentina no hem tractat la dent, la infecció avançarà fins a la polpa dental (centre de la dent), que és la part de la dent on es troben els gots i els nervis. Una càries amb afectació pulpar causarà un dolor intens i continu, el que comunament coneixem com a “dolor de queixal”

Si la dent no es tracta adequadament, el dolor acabarà per cedir a causa de la necrosi de la polpa (mort dels gots i nervis). Això no vol dir que millori, sinó al contrari, la infecció passarà a l’os originant fistules i flegmons.

Tractament de la càries dental

El tractament de la càries dental es basa en l’eliminació del teixit infectat i la posterior reconstrucció del teixit perdut per materials biocompatibles. És el popularment coneixem com els empastaments dentals. A Clínica dental Salomó utilitzem resines compostes o empastaments estètics, amb majors propietats fisicoquímiques i amb millors resultats estètics.

Quan la càries dental s’ha estès a la polpa haurem de realitzar l’endodòncia (el tractament dels conductes radiculars) i reconstruir la dent possiblement amb una incrustació o corona, de manera que si arribem a temps de tractar les càries evitarem una possible endodòncia o extracció en el cas de que la dent no fos restaurable.

El millor tractament sempre és la prevenció, per això a Clínica dental Salomó comptem amb un programa de prevenció adaptat a les necessitats de cada pacient. Aquestes són algunes de les mesures preventives que us ajudaran a evitar la càries:

Raspalla’t les dents 2-3 vegades al dia amb pastes i esbandidas bucals amb fluorur.

Evita una dieta rica en sucres i menjar entre hores.

Beu aigua per ajudar a produir saliva i poder seguir alimentant l’esmalt i netejar la boca.

I és clar, acudeix a les revisions periòdiques de clínica que t’indiquem.

Contacta’ns i dissenyarem el teu programa de prevenció per evitar la càries dental!

CONTÀCTANS SENSE COMPROMÍS

Posem el nostre equip odontològic a la teva disposició


© Clínica Salomó. Reservat el dret de totes les imatges.
Avís legal |Política de cookies | Política de Privacitat