ATENCIÓ CONTÍNUA I PERSONALITZADA

Què és l’endodòncia?

L’endodòncia és l’especialitat de l’odontologia que estudia tot allò relacionat amb el diagnòstic i tractament dels conductes radiculars o més coneguts com els nervis de les dents .

L’endodòncia és el tractament que ens permet eliminar el teixit pulpar, més conegut com a “ nervi de la dent ”, que està situat dins de les arrels .

A Clínica dental Salomó els nostres endodoncistes o especialistes en endodòncia compten amb els últims avenços en instruments de titani, sistemes rotatoris i innovadores tècniques de radiografia digital, per realitzar un diagnòstic precís i un pla de tractament adequat per allargar la vida de les teves dents i que deixis de tenir dolor i/o infecció.

En què consisteix una endodòncia?

L’endodòncia consisteix a eliminar el teixit polpar malalt (infectat) de l’interior dels conductes de la dent , desinfectar-lo i després emplenar l’espai, per tornar la funcionalitat a la dent i acabar amb el dolor provocat per la inflamació del nervi.

A Clínica dental Salomó oferim un tractament personalitzat a cada pacient , que sol constar de les fases següents: primer l’endodoncista neteja tot el teixit destruït, eliminant la polpa danyada i la infecció. Posteriorment omple el buit de la dent amb un material biocompatible, per finalment segellar la dent per evitar que els bacteris tornin a arribar al seu interior.

Un cop eliminat el teixit danyat la dent s’ha de reconstruir , en funció dels destruïts que aquesta la dent triarem la millor opció de tractament per reconstruir-la. En els casos en què la destrucció de la peça dental és molt elevada cal aplicar un tractament reconstructiu més avançat per tornar la funcionalitat a la dent i no comprometre’n la integritat. Aquestes situacions es poden solucionar amb la col·locació d’un pal o pern que augmenti la subjecció de la restauració i/o amb un recobriment cuspideu complet que permeti mastegar sense problemes.

Les tècniques d’endodòncia i de reconstrucció de la dent permeten que una dent que ha rebut tractament endodòntic mantingui la funcionalitat en la masticació i l’estètica de la boca . Però no sempre som a temps de recórrer a l’endodòncia.

En alguns casos que la infecció ha afectat l’arrel o fins i tot l’os, l’única solució serà fer l’extracció de la dent, perquè aquests danys no vagin a més. Per evitar aquestes situacions cal acudir al dentista una vegada a l’any com a prevenció i contactar amb qualsevol de les nostres clíniques de Mataró o Barcelona de manera ràpida si notem qualsevol malaltia dental.

Quan cal una endodòncia?

El tractament endodòntic o endodòncia està indicat quan per un motiu o altre els conductes de la dent són danyats pels bacteris, arribant a afectar el nervi, l’arrel o fins i tot l’os maxil·lar on se sustenta la dent. Aquesta situació es dóna per culpa de la necrosi pulpar o mort del nervi, que pot estar causada principalment per tres situacions:
Càries profunda : la infecció ha traspassat la dentina, afectant la polpa i els conductes radiculars.
Dents fracturades o traumatismes : la fractura de la dent permet l’entrada dels bacteris als conductes radiculars, provocant la necrosi pulpar.
Motius protètics : per evitar els possibles problemes de sensibilitat dental ocasionats per la col·locació de corones o ponts.

CONTÀCTANS SENSE COMPROMÍS

Posem el nostre equip odontològic a la teva disposició


© Clínica Salomó. Reservat el dret de totes les imatges.
Avís legal |Política de cookies | Política de Privacitat