ATENCIÓ CONTÍNUA I PERSONALITZADA

Què és les periodòncia?

La periodòncia és l’especialitat que tracta les malalties periodontals o de les genives, que són les infeccions que causen mal als teixits que recobreixen i suporten les dents .

La periodòncia és la disciplina de l’odontologia que s’encarrega de l’estudi, la prevenció i el tractament de les patologies que afecten els teixits que envolten i subjecten les dents: geniva, os alveolar, lligament periodontal i ciment radicular.

La periodontitis, coneguda vulgarment com a piorrea, és la principal causa de pèrdua de peces dentals en els adults.

Si les seves genives sagnen al raspallat o espontàniament, si teniu mal alè o heu notat que les seves dents se separen o mouen, probablement pateixi algun tipus de malaltia periodontal. Poseu-vos en contacte amb els especialistes de Clínica Dental Salomó perquè valorin el vostre cas i puguem pautar el pla de tractament més indicat per a vostè.

Què és la malaltia periodontal?

La malaltia periodontal és una patologia crònica, que provoca la destrucció de les genives i el pinyol que subjecta les dents, podent provocar la caiguda de les dents i diverses afeccions al nostre organisme. Principalment hi ha dos tipus de malalties periodontals:

Gingivitis: és la fase inicial de la malaltia periodontal, i és degut a un acúmul de placa bacteriana. La placa està composta per bacteris i residus que s’adhereixen a les dents. Si no és eliminada correctament, es transforma en tosca, que irrita i inflama les genives. Els símptomes més freqüents són: color vermell intens, augmenta el volum, molèsties i sagnat de les genives. La gingivitis és una afecció reversible, però si no és tractada adequadament, podria avançar i esdevenir periodontitis.

Periodontitis: És una malaltia periodontal greu i irreversible, que afecta entre un 15% i un 20% dels adults entre 35 i 44 anys, segons l’Organització Mundial de la Salut. Els símptomes més freqüents són:

  • Periodontitis inicial : tosca a les dents, la geniva es retreu i aspecte de dents més llargues.
  • Periodontitis moderada : mobilitat de dents, genives envermellides, halitosi i mal sabor de boca.
  • Periodontitis avançada : gran mobilitat dental, genives sagnants i mal de genives.

Si patiu algun d’aquests símptomes poseu-vos en contacte com més aviat millor amb els especialistes de Clínica Dental Salomó, per realitzar un programa de tractament i manteniment personalitzat que freni l’avenç de la malaltia periodontal.

Quins són els factors de risc de la malaltia periodontal?

Un dels motius principals pels quals apareix la malaltia periodontal és la predisposició genètica . Però factors com l’estil de vida, l’estrès, el consum d’aliments inadequats, la manca d’exercici, el consum d’alcohol o altres substàncies es poden convertir en factors agreujants per al desenvolupament de les malalties de les genives.

Però si hi ha un factor ambiental que augmenta més la susceptibilitat a les malalties peridontals és el tabac. de risc principal, que afecta la prevalença i progressió de les periodontitis és el tabac . A més de ser un factor de risc per a la prevalença i la progressió de la malaltia, el tabac perjudica la cicatrització i la resposta al tractament bàsic i quirúrgic. Per això el risc de pèrdua dental és significativament més alt en pacients fumadors.

Seguir una inadequada higiene oral és un altre dels factors de risc més estesos. L’apinyament dental i altres problemes de malposició dentària poden dificultar la realització d’una completa neteja oral diària i provocar un alt risc de patir patologies periodontals.

Si degut a una malaltia periodontal has perdut alguna peça dental, a Clínica Dental Salomó com a especialistes en pròtesis i implants dentals després de l’estudi previ del teu cas i tenint en compte les teves característiques i necessitats t’oferirem la millor solució de tractament.

Com tractem les malalties de les genives?

El tractament de les malalties periodontals varia segons l’estat d’avenç de la patologia. En un estat inicial de gingivitis amb una neteja bucal professional o tartrectomia per a l’eliminació de la placa bacteriana i la tosca supragingival, que està per sobre de la geniva, és suficient.

En el cas que la malaltia es trobi en fases de periodontitis, s’eliminen els bacteris periodontals i la tosca subgingival (que es troba dins de la geniva) mitjançant el raspat i allisat radicular. En pacients que la malaltia es trobi en fases més avançades o més greus pot ser necessari accedir a les borses periodontals profundes realitzant una cirurgia periodontal. De vegades, en aquest tipus de fases s’apliquen tècniques de regeneració òssia per minimitzar les conseqüències de la pèrdua d’os provocada pels bacteris de la malaltia periodontal.

Si les genives estan molt retretes, es pot dur a terme una cirurgia periodontal amb empelts de geniva per cobrir la part que s’ha perdut després del seu deteriorament.
La periodontitis és una malaltia crònica, per tant és molt important les revisions i els manteniments cada 6-12 mesos.

A Clínica Dental Salomó creiem en la importància d’instruir els nostres pacients sobre què és la malaltia periodontal i com prevenir-la, perquè adquireixin hàbits d’higiene oral adequats , abandonin l’hàbit tabàquic i puguin prevenir que l’afecció periodontal es torni a manifestar.

Embaràs i malaltia periodontal

Les variacions hormonals que experimenten les dones durant la pubertat, la menstruació, l’embaràs i la menopausa, en la teràpia de reemplaçament hormonal i en l’ús d’anticonceptius orals produeixen canvis significatius a nivell del periodont, especialment si hi ha inflamació gingival provocada per placa bacteriana preexistent.

La gingivitis de l’embaràs és molt comú i afecta entre un 60-75% de les dones embarassades. Els signes de la malaltia comencen durant el segon mes de gestació i arriben al seu pic màxim al vuitè mes.

Si estàs embarassada i has notat inflamació de genives, sagnat… posa’t en contacte amb els professionals de Clínica Dental Salomó perquè tornin la salut a les teves genives i tu només t’hagis de preocupar del teu nadó, perquè de la teva boca ens preocupem nosaltres.

CONTÀCTANS SENSE COMPROMÍS

Posem el nostre equip odontològic a la teva disposició


© Clínica Salomó. Reservat el dret de totes les imatges.
Avís legal |Política de cookies | Política de Privacitat