CONEIX LA NOSTRA

Història

La nostra història es remunta a principis del segle XX, Cosme Salomó i Vila, combinava la seva professió d’inventor amb el tractament de problemes dentals a familiars i amics, tasca que desenvolupava com a aficionat de manera altruista al garatge de casa seva. Cosme, com a inventor i aficionat a la mecànica, va fabricar multitud d’invents, entre ells: dos cotxes de competició, el primer batejat com a “Salomó I” (1922) i el segon “Salomó II” el 1928. La seva invenció no es limitava als cotxes, sinó que durant els anys 30 i 40 va desenvolupar multitud d’invents com ara: un dispositiu de boies salvavides per a tripulació de vaixell submergible (1935); sistema un refrigerador de bugies als motors d’explosió (1944); i una motocicleta de 175cc entre molts altres.

Cosme Salomó i Vila, tub 4 fills: Cosme, Jose Luis, Jorge i Carlos Salomó Minguell. El menor dels seus fills, Carlos Salomó-Minguell, va heretar la passió del seu pare per la mecànica. A Mataró el 1949, va construir un automòbil de 4 rodes per al seu ús personal, batejat Salomó III (en honor als dos models que havia fabricat als anys 20), entre altres invents.

Els seus dos fills grans Cosme i Jose Luis Salomó-Minguell, van heretar la passió per l’odontologia. Llicenciats en odontologia, el 1947 van obrir la primera Clínica Dental Salomó, situada al Carrer Reial, clínica dental de referència durant dècades al Maresme. Els germans Salomó també exercien la seva professió a altres ubicacions com Arenys de Mar, Premia de Mar o la zona de Pedralbes a Barcelona. A més de l’odontologia, el Dr. Cosme Salomó-Minguell també apassionat per la mecànica va patentar diversos invents que feia servir durant la seva pràctica clínica, com el paral·lelometre per a preparacions coronàries.

Continuant amb la saga de dentistes, el fill petit de Cosme Salomó-Minguell, Cosme Antonio Salomó-Sánchez es va llicenciar en Medicina i Cirurgia i es va especialitzar en Estomatologia per la Universitat de Barcelona el 1979. Amb els estudis acabats, conjuntament amb el seu pare, i per tal de poder donar millor atenció als seus pacients, van traslladar la reconeguda Clínica Dental Salomó, a la seva ubicació actual al carrer la Riera 181, , ubicació que ocupa des de fa més de 45 anys. anys. Durant anys, Cosme Salomó-Sánchez va treballar amb el seu pare (Cosme), el seu oncle (Jose Luis), i el seu cosí el Dr. Carles Salomó Fonoll. El 2004, els germans Salomó-Minguell, Cosme i Jose Luis, van cedir el testimoni al seu fill i nebot el Dr. Cosme Salomó-Sánchez.

El fill gran de Cosme Salomó-Sánchez, Oscar, també va heretar la passió per l’odontologia i el motor. Oscar Cosme Salomó-Coll, es va llicenciar en Odontologia per la Universitat al Regne Unit, on va exercir la seva professió combinant la pràctica privada i la pràctica pública treballant per a la Sanitat Publica anglesa (NHS). Posteriorment, va tornar a Espanya per continuar la seva formació realitzant el reconegut Màster en Implantologia Oral: Cirurgia, Pròtesi i Periodòncia de la Universitat Internacional de Catalunya, dirigit pel Dr. Federico Hernández-Alfaro. Durant la seva formació de postgrau va treballar conjuntament amb el seu pare a la clínica, aprenent de primera mà la filosofia i el funcionament de Clínica Salomó.

Paral·lelament el 2011, després de llicenciar-se en Odontologia per la Universitat del País Basc (UPV/EHU), la Doctora Naroa Lozano es va traslladar a Barcelona per cursar el mateix Màster que el Dr. Oscar Salomó i començar així la trajectòria professional i personal compartida que continua avui dia.

Després de finalitzar els estudis de Màster, i amb animo de seguir aprenent tots dos doctors van iniciar els estudis de Doctorat i el 2016 i 2017 respectivament, el Dr. Oscar Salomó i la Dra. Naroa Lozano, van obtenir el Doctorat en Odontologia cum laude per la Universitat Internacional de Catalunya, aconseguint així el més alt grau acadèmic possible.

El 2017 Cosme, amb la continuïtat de Clínica Salomó assegurada, va decidir jubilar-se i cedir la direcció de Clínica Salomó al seu fill gran. Tot i haver deixat d’exercir l’odontologia Cosme no ha renunciat a la seva passió, el motor, pare i fill continuen avui compartint la seva afició per les motos.

El 2017, Oscar juntament amb la seva dona Naroa, van decidir expandir Clínica Salomó i van inaugurar Clínica Salomó Barcelona, ​​situada a Carrer d’Olesa 43, al costat del Mercat de Felip II.

A més de la seva dedicació professional a Clínica Salomó, el Dr. Oscar Salomó i la Dra. Naroa Lozano combinen la seva pràctica privada amb la docència i la investigació. Tots dos són autors de nombrosos articles en revistes d’alt impacte i professors del departament de cirurgia a la Universitat Internacional de Catalunya (UIC). Oscar i Naroa, són docents al Grau d’Odontologia, on imparteixen coneixements bàsics sobre cirurgia als futurs odontòlegs i tots dos també professors de l’International Master in Oral Surgery on ensenyen implantologia i cirurgia avançada als estudiants de Màster.

Recentment, com a reconeixement a la tasca docent i investigadora, el Dr. Oscar Salomó-Coll ha rebut el reconeixement de Professor contractat Doctor de mà de l’ANECA (Agència Nacional d’Avaluació de la Qualitat i Acreditació); agència que acredita la qualitat en la docència per part del Ministeri dEducació.

Haurem d’esperar uns quants anys per comprovar si la història d’aquesta família, lligada a l’odontologia i al motor, seguirà de la mà d’algun dels fills. El que, si és segur, és que no deixaran de treballar i formar-se per oferir sempre el millor als seus pacients i alumnes.

CONTÀCTANS SENSE COMPROMÍS

Posem el nostre equip odontològic a la teva disposició


© Clínica Salomó. Reservat el dret de totes les imatges.
Avís legal |Política de cookies | Política de Privacitat