ATENCIÓ CONTÍNUA I PERSONALITZADA

Què és la pròtesi dental?

Una pròtesi dental és un element artificial que serveix per restaurar l’anatomia d’una o diverses dents naturals i/o substituir peces dentàries perdudes, aconseguint que el pacient recuperi la funcionalitat i l’estètica de la boca.

Les pròtesis dentals es fabriquen de manera personalitzada en materials com l’acrílic o la porcellana, imitant el teixit natural. Hi ha diferents tipus de pròtesis dental: les pròtesis dentals removibles i pròtesis fixes sobre dents o implants dentals.

Com a resultat de la pèrdua dentària, el pacient pot patir problemes estètics, alteració de la funció masticatòria, malestar psicològic i deteriorament de la qualitat de vida. Per aquest motiu, reemplaçar les dents que s’han perdut és fonamental per mantenir una salut bucodental correcta i recuperar la somriure i l’estètica dental.

A Clínica Dental Salomó , el prostodoncista al paper d’arquitecte oral de l’equip, elabora els plans de tractament en estreta col·laboració amb altres especialistes com l’implantòleg o els tècnics de laboratori, per tal d’oferir els nostres pacients la millor atenció possible.

És fonamental que els prostodoncistes col·laboren estretament amb els protètics, a fi de garantir que la pròtesi feta a mida tingui una aparença estètica i resulti còmoda per al pacient. A Clínica Dental Salomó portem més de 30 anys treballant amb el mateix laboratori de pròtesi (Dental Juliá), el qual, igual que nosaltres és un negoci familiar que ha anat passant de pares a fills i que comparteix els nostres mateixos valors d’excel·lència al treball.

Què són les pròtesis fixes?

Les pròtesis fixes són aquelles que no poden ser retirades pel pacient, és a dir, han de ser extretes pel dentista en el cas que vulguin ser retirades. Aquestes poden estar suportades sobre dents o implants

Corones o ponts fixos dento-suportats, aquestes pròtesis serveixen per restaurar una o diverses dents. Es col·loquen sobre les dents prèviament tallades, sent ells el seu únic suport. També són el tractament delecció en cas que les dents estiguin pràcticament destruïdes o erosionades a causa de, per exemple, bruxisme.

Pròtesis fixa sobre implants, consten d’una estructura protètica fixada mitjançant cargols o cimentades als implants que s’han col·locat prèviament dins dels ossos maxil·lars. Es tracta d’un tractament d’odontologia restauradora que es fa servir per recuperar la funcionalitat i l’estètica d’una, diverses o totes les dents de l’arcada.

Què són les pròtesis removibles?

Les pròtesis dentals removibles són aquelles que poden ser extretes pel mateix pacient. Són l’opció més triada per les persones que, per motius diversos, no compten amb les condicions adequades per sotmetre’s a la col·locació d’implants dentals.

En cas d’haver de recuperar totes les dents, s’opta per triar pròtesis completes removibles . Aquestes pròtesis abasten tota la carena òssia, és a dir, l’os on prèviament hi havia les dents naturals.

Per millorar la retenció i l’estabilitat d’aquest tipus de pròtesis podem recórrer a una pròtesi completa removible combinada amb implants dentals o sobredentadura. El suport d’aquest tipus de pròtesi és suport mucós, combinat amb uns connectors mascle i femella, la femella estaria instal·lada a la pròtesi completa removible i el mascle cargolat a la connexió de l’implant dental. Per a aquest tipus de sistema necessitem un mínim de 2 a 4 implants a la mandíbula i de 4 a 6 al maxil·lar superior.

Si el pacient disposa d’una àrea desdentada, però encara conserva algunes dents, es pot recórrer a col·locar una pròtesi parcial removible de resina o tipus esquelètica . Aquestes pròtesis se subjecten a la boca a través de la geniva i de les dents adjacents mitjançant uns ganxos metàl·lics. Per aconseguir una fixació més gran sense necessitat de ganxos, es poden utilitzar connectors, mascle i femella.

Tot i que l’estètica d’aquestes pròtesis pot ser molt bona, si s’elaboren per professionals qualificats i amb materials de qualitat, per les seves característiques, l’ajust d’aquestes pròtesis no és perfecte, per la qual cosa pot ser necessari haver de recórrer a pastes fixadores. al llarg del temps o implants dentals per millorar-ne la retenció. D’altra banda, la capacitat de masticació mai no serà igual que amb unes dents naturals o una pròtesi fixa.

Quin manteniment tenen aquest tipus de pròtesis?

Quan la pròtesi sigui col·locada, a Clínica Dental Salomó et donarem instruccions sobre el seu ús i manteniment, i per augmentar la durabilitat de les pròtesis dentals, cal fer unes cures diàries i acudir a les revisions que et pautem de manera periòdica.

A Clínica Dental Salomó som experts en prostodòncia i oferim diferents tipus de pròtesis, en funció de les necessitats i prioritats de cada pacient, així com les seves expectatives particulars. La millor manera d’escollir entre els diferents tipus de pròtesis dentals que hi ha és comptar amb el consell i l’assessorament dels experts en la salut dental. Consulta la informació sobre pròtesis dentals i els preus sense compromís!

CONTÀCTANS SENSE COMPROMÍS

Posem el nostre equip odontològic a la teva disposició


© Clínica Salomó. Reservat el dret de totes les imatges.
Avís legal |Política de cookies | Política de Privacitat